ETT INLÄGG OM GURKMAJONÄS.
Majonäs består utav äggula, olja och vinäger. Ofta tillsätts också senap och lite kryddor. Och ibland tillsätts gurka, då oftast inlagd sådan, så kallad bostongurka. Denna feta sås vispades för första gången runt 1500-talet av hertigen Mayenne. Oftast äter man majonäs till räkmackor och till pommes (om man är i Tyskland eller förenta staterna). Men när äter man gurkmajonäs? När jag hör just gurkmajonäs tänker jag direkt remoulad och pickels! Är det rätt? I så fall äter jag gurkmajonäs på hemlagade fiskburgare. Och nu blev jag så sugen på hemmagjorda fiskburgare att jag nog banne mig ska laga det imorgon!
Hoppas ni är nöjda med gurkmajonäs-inlägget, fans.
Puss och Godnatt!
Gurkmajo har man på alla hamburgare överallt i Norrland. Och det är skitäckligt.
Nä, gurkmajonnäs och remoulad är två olika saker. I Skåne gillar vi remoulad även till kött, t ex rostbiff, inte bara på fisk.
Har man i vitlök i majonnäs blir det aioli, det är också skitgott.