EN BLOGG UTAN KOMMENTARER.

- är en tråkig blogg att driva! Men jag älskar ju er ändå, ni ca 50 besökare. Jag vet kanske vilka fem av er är. Kan ni inte skriva en rad eller två? Jag efterlyser även vad ni vill läsa om! Mer om mig? Eller mer om grädde? Inte vet jag. Imorgon kommer jag med en överraskning till er, så stay tuned!





Puss från mig till dig.

JAG ÄR EN PÅ SEXTUSEN.

" Varje år föds i Sverige ett tjugotal barn med omfattande ytteröremissbildning sk mikroti. Missbildningen är dubbelt så vanlig hos pojkar som hos flickor. I 60% av fallen drabbas höger sida, 30% är vänstersidiga och 10% är dubbelsidiga.

Det missbildade örat medför förutom en hörselnedsättning också ett kosmetiskt handikapp. Barnet brukar börja notera att hon/han är annorlunda vid 3 till 3 ½ års ålder. Den första stora psykologiska utmaningen kommer dock sällan före första åren i skolan.

Omfattningen av missbildningen vid mikroti varierar men omfattar vanligen ytteröra, hörselgång, trumhinna, mellanöra och hörselben. Dessa delar av örat utvecklas under fosterstadiet från annat håll än innerörat (snäckan och båggångarna). Det innebär att mikroti inte behöver betyda dövhet på det drabbade örat. Den ”elektriska” delen av örat (snäcka och hörselnerv)  kan mycket väl fungera perfekt.
"



Jag har högersidig mikroti, alltså missbildning på örat. Många av er vet förmodligen redan det eller har lagt märke till det på ett eller annat sätt.


När jag föddes för 20 år sedan gick det undan, jag kom ut och barnmorskan höll upp mig framför mamma och pappa och pappa utbrister med en gång: "Titta på hennes öra!!" Varpå barnmorskor, läkare och samtliga som deltagit under förlossningen försvinner ut med mig och lämnar lilla mamsen alldeles ensam i några minuter. Jag är inte ens säker på att pappa hann få klippa navelsträngen. (Mamma ska däremot ha hunnit säga att jag var monoglid. Tack för den, mammis.) Sedan var det enligt mamma en jobbig period innan de fick svar på vad det var jag hade. Jag är i övrigt full frisk och väldigt tacksam för det.

Under barndomen fick jag ofta gå på hörselundersökningar för att se att det andra örat fungerade som det skulle och om jag kunde höra något på högerörat. Vad jag tror idag har jag väldigt begränsad hörsel på mitt högeröra. Jag har ju inget fysiskt hål in till själva hörselgången och jag vet inte ens om jag har hörselgång? Haha. Jag gjorde en magnetröntgen när jag var kanske åtta, nio år då de fastställde hur det såg ut, men inte tusan bryr sig en nioåring om det? Inget jag lagt på minnet, får fråga mamma senare idag!

Sedan dess har jag genomgått tre plastikoperationer på mitt öra på Skånes Universitetssjukhuset i Malmö. Läkaren Sven- Olof Wikström är den enda läkaren i norden som gör dessa operationer så på avdelningen fanns både norska, danska och finska peeps. (Innan operationerna såg mitt öra bara ut som en odefinierbar massa av brosk och hud där örat skulle sitta, ni kan söka på google och hitta bilder på Mikroti.)


Under första operationen tog man ur det gamla brosket ur hudfickan och gick istället in och hämtade brosk från nedersta revbenet på höger sida. Denna operation måste göras innan puberteten, då brosket på revbenen hårdnar. Av detta relativt mjuka brosk formades alltså ett öra, som man sedan satte in i huden jag redan hade där. Min hud kunde användes i och med att jag hade en örsnibb från början så att säga. Operationen tog ungefär fem timmar och efteråt var jag groggy och inte alls pigg i flera dagar. Jag fick stanna på avdelningen i en vecka innan de kopplade ur dropp och tog bort dränage och så vidare.


Inför den andra operationen sitter alltså örat "fast" mot skallen och under andra operationen lyfter man alltså ut örat sa att det är ett mellanrum mellan örat och huvudet och klär baksidan med hud från skinkan/låret. De gjorde alltså en hudtransplantation och det, mina damer och herrar, är inte skönt. Du har alltså (för att förenkla det) ingen hud på ett område stort som en och en halv iPhone. (Letade efter något att jämföra med i flera minuter här nu.) Det är en ganska lång och smärtsam process när kroppen ska producera ny hud. Men det gick bara fint och nu syns det knappt, vilket är skönt. Jag stannade nog på sjukhuset i tre/fyra dagar

Tredje operationen var mest finlir. Alltså putsa till och så vidare, och jag tror jag åkte hem redan dagen efter faktiskt.

I mitt fall tror jag att jag ska ordna så att jag får göra en fjärde operation. Jag har ganska mycket brosk i örsnibben vilket gör att jag inte kan ta hål i örat på den sidan och inte ha två stora örhängen och så vidare. Och det tycker jag är väldigt snyggt. Men nu var det nog tio år sedan jag opererade mig sist, så jag hoppas på att kunna operera med endast lokalbedövning, för narkos är ganska ovärt tycker jag.


Det var allt för mig idag. Nu ska jag njuta av min lediga dag.


Puss






DIRTY DANCEFLOORS. DREAMS OF NAUGHTYNESS.

Hej alla fulsnygga.


Nu i helgen jag har ju som sagt varit på återsamlingsläger på stiftsgården Munkaskog utanför Habo och härjat loss. Eller..Tjaa.. Man är ju inte 16 längre.. Förr innebar återsamlings att dels härja runt hela fredagskvällen, äta lite mat och sedan leka och härja (helst dygna) hela natten och äta fantastiska mängder godis. Nu, anno 2011, betyder återsamlings tydligen- Sitta med de äldre assarna och spela kort tills klockan två för att sedan sätta i öronpropparna och sova.. Haha! Är man såhär stor ska man också tydligen laga köttfärssås och makaroner till 90 pers. En rätt så go grej. I vilket fall var det riktigt mysigt att vara lite ledig och hitta på något sådär utan att det tog hela helgen. Vi var tillbaka i Jönköping runt sex kanske? Jag åkte med Johan både dit och hem. Han har varit hemma i helgen för att vittna i en rättegång och stannade kvar för återsamlings och åker hem ikväll tror jag. (Johan, min bästa vän, läser til läkare i lund men har familjen här i Jönköping och jag var hans lilla konfirmand en gång i tiden. Så nu vet ni det!) Vi åkte dajrekt och köpte sushi och sedan vidare till Stefan och Fia för att kolla på hockey och sen vidare hem till mitt casa för att kolla på oceans twelve. Jag var idiottrött ich somnade någonstans halvvägs och Johan blev som vanligt vresig och tjurig istället för att bara väcka mig?! Fattar inte! Väck mig då för bövelen! Men han är bra ändå, lille Johan.


Idag ska jag och lill-Julia gå på breaking dawn (Ja titta!!! Jag är tjej!!!) och det ska bli mysigt. Jag älskar att gå på bio, det känns lite lyxigt och mysigt sådär. Träna ska jag också hinna med och ta en promenad med Johan kanske. Annars ska jag försöka ta det ganska lugnt, jobbar nämligen måndag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag nästa vecka, så det är nog en go grej om man vilar lite idag.


Nu ska jag äta en alldeles för sen frukost och sen baka lite lussebullar med mammiz.



Bjuder på några oldies från återsamlings 08!





ÄVen detta år var man tydligen lökhoran. Med en oförklarlig kagge!?



Stefan och KG myser lite vid schtekbordet.



Viktor, en asse, sitter på Hans Palmberg, som året till ära var konfirmandförälder. Inga konstigheter.


Puss på er.

I DON'T FEEL ALRIGHT. INSPITE OF THESE COMFORTING SOUNDS YOU MAKE.

Sitter och lyssnar på en av de bättre låtarna som gjorts, nämligen den här, och minns den gamla goda tiden då man hade bilddagbok och gick i högstadiet/början på gymnasiet.
Börjar fundera på de två sakerna som följt mig länge. Som varit viktigt för mig under hela min tonårsperiod. Musik och fotografering. Det har varit så jag uttryckt mig. Låtar som alltid lyckats beskriva allt jag någonsin känt på 3-4 min. Mycket av musiken jag lyssnar på idag och från tidigare har kommit från mina äldre bröder Eric och Simon. Jag har alltid velat förstå och lyssna på musiken de lyssnat på. Det har alltid funnits gott om musik på våra datorer hemma och när hårddiskar flyttats och datorer tagits över har jag fått en hel del musik, främst från Eric. Jag och mina bröder har aldrig haft långt till varken instrument eller lust att vilja sjunga eller uttrycka oss genom musik. Många skulle nog säga att vi är en ganska musikalisk trio, det säger jag i alla fall. Det är inte farligt att tycka att man är duktig på något, det är sunt. Vi sätter oss alltid vid pianot eller med gitarren så fort man kommer hem till mor eller far. Vi går ständigt runt och sjunger eller trummar på bordet och så vidare. Jag vill så småningom spela in lite mer musik med dem. Jag och Simon har spelat in lite små samples på min iPhone bara, men jag vill göra mer. Jag gjorde en liten skiva som projektarbete i trean på gymnasiet med tre låtar, och i och med att jag är så självkritisk har jag inte direkt skrytit med den. Även fast jag nog egentligen är tämligen nöjd med den. Jag vet inte. Men musiken är i alla fall A och O för mig, det får aldrig bli tyst.
Sen har vi fotograferandet. Jag fick en Nikon D50 när jag konfirmerade mig. Det blev helt fantastiska bilder och det var nog ta mig tusan det finaste jag ägde. Förlorade dock kameran på en buss till Göteborg efter kanske ett år och fick istället en Nikon D40x på försäkringen, i och med att D50 hade slutat tillverkas... Det blev ju inte alls samma grej.. Jag ville ju ha min D50! Hur som helst har bilderna oftast fått tala mer än orden, det har varit enklare så. Så jag låter dem göra det även denna gång.

OH BABY. TO BE BY YOUR SIDE.

Häj hörrni!


Idag har jag såhär haft en makalös dag! Gick upp vid halv tio efter att ha suttit uppe halva natten och kollat på både Gökboet och The Departed. Två riktigt bra filmer som starkt rekommenderas!! Anywho- Jag gick upp, åt en rejäl müslifrukost och begav mig sen ut på ett varv runt munksjön. Stannade på Maxi och ordnade med självscanning och handlade loss litegrann. Skulle handlat svinbillig torsk men den var givetvis slut.. Baah!

Vädret under min promenad var verkligen helt fenomenalt- soligt och lagom frostigt. Är det bara jag, eller har vi iår  haft en fabulöst lång höst? Jag klagar då verkligen inte! Visst är det mysigt och fint med snö, men kom igen. Sjukt opraktiskt och dant. Speciellt för mig som går/cyklar till jobbet. Blöööh! Hoppas snön kan hålla sig borta några veckor till!


När jag kom hem åt jag lite hemlagad moussaka och sen tog jag i kragen och städade hela lägenheten, illfint! Nu är här rent och snygg och jag ska vara ledig resten av veckan. Ska dock börja jobba nu vid fem men går bara till halv tio. De passade på att fråga om jag ville jobba ikväll när jag ändå var på jobbet och handlade ;) Och jag är ju inte den som säger nej till ett litet gött kvällspass. Dessutom ska schemat för december ha kommit nu så jag hoppas på mycket även framöver! Jag skulle egentligen jobbat på lördag också, men bytte bort tiden så att jag för första gången på några år kan följa med på återsamlingslägret med konfirmanderna! Ska bli så himla skönt med en ledig helg och få härja loss!


Nähä, nu är det dags att börja göra sig iordning. Jag tar och promenerar till jobbet idag- så då blir det två varv runt munksjön idag- winning.





Puss på er.


I COULDN'T FIGHT IT.

Häj gullungar! Idag har jag varit ledig och det har varit jäkligt skönt efter att ha jobbat ganska långa pass de senaste dagarna och öppning igår med start kvart i sju. Nu är jag utvilad och redo för mer imorgon!

Sitter just nu och lyssnar på Adele och hennes someone like you. Så jäkla fin låt. Gråter en liten skvätt bara för att det är så fint! Och lite för att jag sitter här alldeles allena utan kompis eller hund. Men det blir det ju snart bor och bättring på. Usch- låter det inte tragiskt när man kommer räkna sin hund som sin närmsta vän? Haha. Som en gammal tant med bara en massa katter fast med en jycke. Nä. Tror nog att jag har några ute i världen som tycker om mig också, även sådana där på två ben. Men ikväll känner jag mig lite ensam och kurar skymning helt ensam. Saknar den där Pauline och den där Johan. Känns obra att ha sig själv uppdelad i Uppsala och Lund och inte riktigt känns sig hel. Jag vill ha de där två delarna här. Hos mig. Dirr. Henriettis plättis bor i alla fall men vi jobbar alltid om varandra och hon hatar alltid mig lite för att jag aldrig blir full ;) Aanywho- Kollar på Adeles video just nu. Fasen vad snygg hon är. Jag vill också ha sådär plutiga läppar och bara vara duktig på att sjunga och se så bra ut. Ja, lite låg är jag allt idag. Skulle helst vilja ha någon fin tvåbent här med någon bra film och lite godis. Snela?

Igår hade jag en hel drös tvåbenta filurer här hos mig och vi gick lite loca. Tänkte mest låta bilderna tala för sig själva!



















VALP VALP VALP VALP.

God förmiddag kära ni!


Det enda i mitt huvud just nu är valpiz valpiz. Jag har så mycket frågor, har sökt svar från skk men där är ju allt väldigt standard. Det kanske är någon av er som har lite erfarenhet? Lite frågor jag har!


- När ska man börja socialträna valpen? Jag vill ju ändå att valpen ska vara mest tillgiven till mig men ändå kunna vara ifrån mig och hälsa på andra och framförallt att vi har andra, både hundar och människor på besök!


- Är det värt med valpkurs? Vad gör man på en valpkurs?



- Någon som har erfarenhet av mopsar? Jag har läst mig till att de är en ganska rolig och personlig ras. Stämmer det?


Puss på er!

JOBBELIJOBBJOBB.

Hej på er! Jag vet, jag är lite dålig på att blogga om roliga, vettiga saker. Eller ens blogga alls! Jag skyller lite på jobbet, men mest på min karaktär! Nu när man oftast jobbar kväll är det svårt att motivera sig till att gå upp vid nio och faktiskt göra något produktivt av dagen, så att man faktiskt har något att skriva om ;) Men det ska bli bättring på det! Imorgon börjar jag klockan fem och innan dess ska det tränas! Ställer klockan på åtta! Nu jäklar!



Vad har hänt sedan sist? Jag har jobbat (nehe, menar hon det..) och hängt lite i kyrkan. Igår och natten till idag hade vi en övernattning i Sofiakyrkan. Vi kanske var 100 pers i alla fall som bäddade upp inne i kyrkan och kollade på film och mös hela kvällen. I och med att jag skulle köra bil till Göteborg för att hämta pappa idag så kändes det inte så klokt att stanna där hela natten, så jag slängde väl in handduken runt halv två. Innan jag och pappa lämnade Göteborg åt vi lunch på Milk and Egg, riktigt nice ställe. Väldigt amerikanskt 50-tals-diner över det. Vi år american pancakes, toastes bagels och det smakade mums.  Sen åkte vi hem och så har jag jobbat tills halv elva.



Utsikt från mitt köksfönster.  Apropå ingenting.




Förresten! Sover numera på ben/däck/hjul på sängen igen! Mammas kollega fixade sängen igår när de förfestade här innan de skulle ut och äta ett gäng. Tack för det säger jag! Godnatt säger jag också. Puss på er!



TAR FÖR GIVET. ALDRIG NÖJDA.

Hej alla sötizar.

Sitter just nu och kollar på efter tio med Malou Von Siwers som en riktig pensionär. De pratar om hundar och jag blir galen. Jag har så länge jag kan minnas velat ha en hundkrake. Nu är längtan värre än någonsin. I måndags var jag ju ute hos brorsan och barnen (och glömde givetvis kameran hemma, argh) och de var hundvakter åt en helt ljuvlig berner sennen på fjorton veckor. Bosse som han heter, kom och bara dundrade in i famnen och hjärtat på mig. Så jävla underbar! Om allt blir som jag vill har jag hund i augusti kanske. Förhoppningsvis kan jag ta fyra veckors semester i sommar och då har jag i sådana fall tid att börja fostra en vovve. Å andra sidan är det svårt i ett ensamhushåll, jag kan ju inte ha honom ensam i lägenheten 5-6 h när jag jobbar. Eller kan man det?

Anywho- Idag börjar jag jobba vid två och går till halv elva. Ganska oskön tid men så är det ibland. Sköna pengar i alla fall! Idag har jag dessutom hunnit äta frukost och - SY! Lagade en bh som bandet lossnat på (för ungefär 2 år sedan köpte jag den och hade i två veckor innan den pajade, nu slog jag slag i sak och kirrade den!). Lagade dessutom ett och ett halvt par jeans. Under det sista paret började symaskinen krångla och yours truly fick psykbryt och sket i det helt enkelt. Himla maskin.

Nä, nu ska jag läsa på lite om hundköp, drömma får man ju!



En rhodesian ridgeback kanske?

Puss på er sköningar!

RSS 2.0